Мода

Мода

Спорт, книги, хоби

Спорт, книги, хоби

Здраве с билки

Здраве с билки

Детски и бебешки

Детски и бебешки

Подаръци

Подаръци

Козметика

Козметика

Авто Мото

Авто Мото

Дом и градина

Дом и градина

Машини, инструменти и бизнес оборудване

Машини, инструменти и бизнес оборудване

Други

Други

Електроника

Електроника

Добавено на:
15.12.2023
Състояние:
Ново
Доставка:
За сметка на купувача

Едно мъжко момиче - Марко Видал

0/5
15,00 лв.
Стихосбирка, 80 стр.
Първо издание, 2022 г.
Преводачи Владимир Сабоурин, Катя Герова, Живка Балтаджиева
Поредица "Космодрум", № 9

""Едно мъжко момиче" на Марко Видал е изпълнено с живот, който в основата си ни е чужд, въпреки век и половина алафранга или тъкмо поради нея. Марко Видал прави на български това, което естествено се прави на всички световни литературни езици - да пишеш на тях, без да си етнически свързано лице. За български това изравняване с големите езици е уникално. Другото уникално в тази книга с оглед на българския поетически идиом е бруталисткото дефлориране на jукашния вечен свенлив реализъм с голямата паламарка на хомосексуалното и лявото в тандем. "

Владимир Сабоурин

МАРКО ВИДАЛ ГОНСАЛЕС (1995, Санлукар де Барамеда, Испания). Завършва славянска филология в Университета на Гранада. Редактор в сп. „Нова социална поезия”. През 2017 г. е награден от Сдружението на испаноговорящите журналисти в България в рамките на конкурса „Светове и Цветове” за публикациите в блога му „La Tortuga Búlgara”, представящи България пред испаноезична аудитория. Финалист в конкурса „II Justa Poética Alexandre Amad“ със стихотворението си „Трима педали“.
Публикувал е в испаноезичните литературни списания „Círculo de Poesía”, „Vallejo&Co.”, „Altazor”, „Liberoamérica” и „Kametsa” и в българските „Нова социална поезия“, „Литернет“ и „Литературен вестник“.
Живял е три години в София, където започва да пише и на български език. През 2020 започва своята издателска дейност с издателството си „La Tortuga Búlgara”, чрез която издава 6 книги на български съвременни поети.
Преводач на българска литература на испански език и преподавател по испански и български като чужд език.
Любими:Любими

Отзиви (0 коментара)

Все още няма коментари

ФОНДАЦИЯ "ЕМИЛИ"

ФОНДАЦИЯ "ЕМИЛИ"

В Pop Up от 27.11.2023