Мода

Мода

Спорт, книги, хоби

Спорт, книги, хоби

Здраве с билки

Здраве с билки

Детски и бебешки

Детски и бебешки

Подаръци

Подаръци

Козметика

Козметика

Авто Мото

Авто Мото

Дом и градина

Дом и градина

Машини, инструменти и бизнес оборудване

Машини, инструменти и бизнес оборудване

Други

Други

Електроника

Електроника

Добавено на:
15.12.2023
Състояние:
Ново
Доставка:
За сметка на купувача

Хроники на сходствата

0/5
11,00 лв.
„Една книга, в която преминаването през „реката на своя страх“ се оказва сродяване със света, в която се настоява „не изземай правото / на камъка / да оправдае съществуването си“, а и „не пришивай чувствителността / като аргумент / срещу критичното мислене“.
Да, това е „Хроники на сходствата“ от Зорница Иванова. Не – това са само името първия цикъл в книгата и няколко стиха от две от стихотворенията в него.
А после „Самотата / расте над собственото си определение, / храни се със зрителя, / който се е осмелил да я познае.“, защото – може би – „желанието е прекроило своята същност“. И да, това са само късчета от следващите две стихотворения. В една книга.
В тази книга, в която сходствата очертават релефа на различията, но не за да го превърнат в непреодолим склон, а за да потърсят мярата на неговото смирение. Чрез думи, които „пускат корени между сърцето и ребрата“ в свят в който „Целият имагинерен баланс на човечеството / се разлюлява под топлия тласък на дъха, / шепнещ в ушната ти мида, / ,,какво ако‘‘. Вече знаете защо тази книга трябва да бъде прочетена и обичана, нали?“

~ Валентин Дишев

Хроники на сходствата, Зорница Иванова

Ars, 2021
Редактор: Валентин Дишев
Художествено оформление: Анна Лазарова
Любими:Любими

Отзиви (0 коментара)

Все още няма коментари

Скрибенс - медийна група ООД

Скрибенс

В Pop Up от 27.11.2023
Локация