Често задавани въпроси

Имаш нужда от помощ?
Нашият екип е насреща за да ти окаже подкрепа и да отговори на твоите въпроси.

Какво е Pоp Up?
Pop Up е безплатна платформа за онлайн продажби. Продажбите се осъществяват чрез създаване на обяви за продукти, за които купувачът влиза и въвежда данните си, за да завърши покупката.
Как да използвам Pop Up?
За да създаваш обяви за продукти и да реализираш продажбите си, е необходимо да си регистриран потребител. Можеш да влезеш със своя Еконт профил от тук.
Мога ли да използвам Pop Up без регистрация?
Можеш да купуваш без регистрация, но за да създаваш обяви за продукти, е необходимо да си регистриран потребител. Можеш да влезеш със своя Еконт профил или да се регистрираш от тук. тук.
Как работи Pop Up?
Pop Up работи в две направления:
Ако продаваш: Административна част, чрез която лесно и бързо можеш да добавяш продукти за продажба, като сам определяш цените им и начина на доставка.
Ако купуваш: Визуализираме форма за доставка за конкретен продукт, в която купувачите попълват до къде и на кого да бъде доставен продуктът.
Как да създам обява, за да продавам? 
Създаването на обява е лесно, необходимо е само да снимаш продукта, който ще продаваш, да качиш снимките, да въведеш цена и килограми. Казваш от къде ще изпращаш и създаваш . Влез от тук.
Каква е разликата между Pop Up и онлайн магазин?
С Pop Up не е нужно да създаваш и администрираш сложен уебсайт, да се грижиш за домейн и да плащаш такси. В Pop Up добавяш, премахваш и определяш какво и на каква цена ще продаваш. Всички продажби по създадени обяви се запазват в приложението. Остава само да обработиш и изпратиш поръчките.
Къде мога да споделя обявата на продукта си?
Споделяш директно във Facebook, Messenger, Viber What’s up. Освен това може да копираш линка и да го поставиш буквално навсякъде – Instagram чат, Pinterest, да изпратиш с имейл и дори с SMS. 
Как да продавам с QR код?
Когато създадеш обява за продукт, автоматично се генерира и QR код, който можеш да изтеглиш и директно да принтираш или да включиш в дизайна на свои рекламни материали. Когато някой го сканира, той автоматично ще отвори обявата на продукта ти, откъдето може директно да го поръча.
Къде се запазват всички създадени от мен продукти?
Продуктите се запазват в твоя профил. По подразбиране създаваме секция, в която те се съхраняват. Можеш да управляваш секциите си, като ги подредиш по категории или дати, да ги редактираш и персонализираш.
Какво се случва, когато някой си поръча продукта?
Обявата се превръща в поръчка, която ти трябва да изпратиш, като създадеш товарителница. Викаш куриер или носиш пратката в офиса, а от там поемаме ние
Мога ли да проследя какво се случва с изпратена от мен поръчка?
Да, всички твои пратки, които си предал на Еконт, може да следиш в меню Статус на пратка.
Какви допълнителни услуги за доставка мога да използвам през Pop Up?
Може да добавяш SMS известие, Преглед, Тест и избор, Обявена стойност, Доставка в събота и Точен час за доставка. Повече за услугите виж тук.
Мога ли да използвам споразуменията си с Еконт за поръчките, които изпращам през Pop Up?
Да, в случай, че си създал обявите си със същия профил към който имаш споразумение с Еконт, в настройките на профила си можеш да маркираш споразумението, което искаш да използваш. Споразумението ще се прилага за продуктите, които са качени след като е направена промяната.
Колко време ще е активна обявата на продукта ми?
Обявата е със срок на валидност 90 дни по подразбиране, като можеш да избираш по-малък или по-голям период.
Как да избера подходящата категория за продукта, който искам да добавя?
При добавяне и редакция на продукт в стъпка 1 можеш да избереш категорията.
Колко снимки мога да добавя при създаването на едина обява?
Може да добавиш максимум 5 снимки към определена обява, като избереш и коя да е водеща.
Мога ли да кача видео към продукт?
Да, можеш да качиш едно видео в комбинация с още 4 снимки. Видеото може да е с продължителност до 30 секунди.
Какво означава статус на продукта „Изтича“?
Продуктът преминава в този статус 5 дни преди да изтече срокът му на валидност. Можеш лесно да удължиш валидността му в меню Моите линкове или от меню Редакция.
Какво означава статус на продукта „Скрит“?
Можеш да направиш обява временно недостъпна за купувачи, като промениш статуса ѝ на Скрит от меню Моите продукти. Ако след време прецениш, че искаш обявата отново да е видим, можеш да промениш настройките му от същото меню.
Мога ли да увелича срока на валидност на обявата на определен период?
Разбира се, може да управляваш валидността на обявите по всяко време.
След изтичане на валидността на обявата тя автоматично ли изчезва от местата, където я споделил?
След изтичане на валидността на обявата, линкът ще продължи да се визуализира на местата, където си го споделил. При клик върху него, продуктът няма да е достъпен за купувачи.

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.

Прочети повече
Разбрах