Мода

Мода

Спорт, книги, хоби

Спорт, книги, хоби

Здраве с билки

Здраве с билки

Детски и бебешки

Детски и бебешки

Подаръци

Подаръци

Козметика

Козметика

Авто Мото

Авто Мото

Дом и градина

Дом и градина

Машини, инструменти и бизнес оборудване

Машини, инструменти и бизнес оборудване

Други

Други

Електроника

Електроника

Добавено на:
15.12.2023
Състояние:
Ново
Доставка:
За сметка на купувача

Речник на желанията - Денна Минева

0/5
12,00 лв.
Стихосбирка, 84 стр.
Първо издание, 2022
Художник Деница Николова, коректор Ния Първанова, издател Фондация "Емили", Поредица "Космодрум", № 11

ДЕНЯТ

видях първата лястовица
и откъснах първите плодове
погледнах и облаците
съединени от слънцето
денят е художник днес
защото е всичко
и вчера и утре
любовта се събира
между бреговете му
и е плаваща лодка



"В тази книга природата по особен начин се разтваря в човешките емоции, в картините, които се рисуват, в начина, по който се вижда, в начина по който - образно казано - се диша. Затова, без да е декларативна и ангажирана, книгата по фин начин може да бъде отнесена към едно писане, което има съзнание за значимостта на природата за човешкото. Когато една поезия очуднява всекидневното и знае, че „денят е художникът днес“, то тя със сигурност има какво да каже и покаже на своите бъдещи читатели."

Амелия Личева

"Основният герой на тази стихосбирка е Любовта с главно Л, която се стоварва върху нас „двойна като лавина“. Любовта тук е представена като единствен сезон, който така ни изпълва със смисъл, че прави дори нуждата ни от дом излишна, защото в нейния уют цялата Вселена става дом. Любовта в тази книга идва „и ето че светът отново почва да се сътворява“. Така животът се превръща в тесен асансьор, в който има място само за една целувка. Сън, чудо, тишина и любов – това е канавата на тази книга. Горещо препоръчвам!"

Иван Христов

Денна Минева (Деница Минева) е родена в град Плевен. Учи пиано в музикално училище “Панайот Пипков”, а от 1999 г. е магистър по „Социология“ от СУ „Св. Климент Охридски”. Работи около две години в агенция за маркетингови проучвания, след което живее, пътува и работи в различни държави и континенти. От 2018 г. започва да представя свои стихотворения в различни литературни платформи и издания, както и да взема участия в литературни четения и събития в София и страната. През 2021 г. е сред одобрените кандидати за участие в уъркшоп по творческо писане, организиран от Фондация „Елизабет Костова“. Нейни стихотворения са публикувани на страниците на “Литературен вестник”.
“Речник на желанията“ е дебютната ѝ стихосбирка, авторката я определя, като „едно своеобразно обяснение в любов, и път“.
Любими:Любими

Отзиви (0 коментара)

Все още няма коментари

ФОНДАЦИЯ "ЕМИЛИ"

ФОНДАЦИЯ

В Pop Up от 27.11.2023