Мода

Мода

Спорт, книги, хоби

Спорт, книги, хоби

Здраве с билки

Здраве с билки

Детски и бебешки

Детски и бебешки

Подаръци

Подаръци

Козметика

Козметика

Авто Мото

Авто Мото

Дом и градина

Дом и градина

Машини, инструменти и бизнес оборудване

Машини, инструменти и бизнес оборудване

Други

Други

Електроника

Електроника

Добавено на:
15.12.2023
Състояние:
Ново
Доставка:
За сметка на купувача

КАЛЕЙДОСКОП, гротески от Таня Николова с рисунки от Моника Попова

0/5
35,00 лв.
Твърда подвързия, 84 стр.
Второ издание, 2022
Текст Таня Николова, Илюстрации Моника Попова, дизайн на книжното тяло Капка Кънева, Редактор Станислав Петков, коректор Ива Колева, издател Фондация "Емили".
Поредица "Космодрум", № 8

В периода от 22 юли до 9 август 2021 г., докато беше в Париж, Моника Попова създаде 35 рисунки по гротеските на Таня Николова „Калейдоскоп“ . Текстовете в това второ издание на книгата са запазени в автентичния им вид, без допълнителна редакция, но освен илюстрациите на Моника Попова са добавени и бележките на Таня Николова, писани по рисунките и провокирани от тях.

ПРЕДГОВОР КЪМ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА „КАЛЕЙДОСКОП“ от 2013 г.

Скъпи читатели,

Тази книга е едно сдобряване с миналото, едно помирение с мен самата и с най-ранните ми поетични опити. Тя заличава пропастта на неосъществените желания и ми носи мир. От позицията на изминалите години погледът ми към написаното е самоироничен, но и с умиление към детински чистите пориви и изказ. Първите ми стихове, естествено, са несъвършени, римите – неумели, стъпките – погрешни, и сигурно вече се чудите защо ги споделям. Просто е. Имах нужда да погледна назад и да се видя каквато съм била.

„Калейдоскоп“ е стихосбирка експеримент. Да я създам, беше предизвикателство. Надявам се да се е получила добре и четенето да ви достави удоволствие.

Книгата съдържа 33 текста, в които съм се опитала да съвместя несъвместимости, като им създам контекст. Надявам се те взаимно да се разкриват и да представят различни гледни точки. Надявам се също картините да са устойчиви, спойката на контекста да е здрава и разказът, макар и фрагментарен, да съществува.
„Калейдоскоп“ е книга авторефлексия, от мен за мен, но и за вас.
Приятно четене!
Любими:Любими

Отзиви (0 коментара)

Все още няма коментари

ФОНДАЦИЯ "ЕМИЛИ"

ФОНДАЦИЯ

В Pop Up от 27.11.2023