Мода

Мода

Спорт, книги, хоби

Спорт, книги, хоби

Здраве с билки

Здраве с билки

Детски и бебешки

Детски и бебешки

Подаръци

Подаръци

Козметика

Козметика

Авто Мото

Авто Мото

Дом и градина

Дом и градина

Машини, инструменти и бизнес оборудване

Машини, инструменти и бизнес оборудване

Други

Други

Електроника

Електроника

Добавено на:
15.12.2023
Състояние:
Ново
Доставка:
За сметка на купувача

Фигура от бетон статуя лъв - ляв и десен - черен цвят

0/5
70,00 лв.
Фигура от бетон статуя лъв - ляв и десен - черен цвят
Фигура от бетон статуя лъв
Цената е за брой.
РАЗМЕРИ:

Височина: 55 см
Ширина: 21 см
Дължина: 32 см
Тегло: 35 кг (всеки)
Материал: висококачествен бетон


Идеалният класически защитник
В миналото статуите на лъвове от бетон - пазители можеха да си позволят само изключително богатите хора. Те често са били извайвани от камък или отливани от метал и са оставали небоядисани. Изобразявали са невероятно внушителни мъжки лъвове с пълни развети гриви и вълнообразни мускули.
Тези величествени, но заплашителни зверове били поставяни от двете страни на входовете на имения и дворци, където стояли на стража и въздействали на всеки, който ги виждал или минавал между тях. За щастие в днешно време не е необходимо да сте лорд, дама или бизнес барон, за да можете да си позволите и да се възползвате от предимствата на царствена статуя на лъв-пазител.
Въпреки че притежавайки една или двойка, със сигурност ще се почувствате като такива. Повечето статуи са изработени в същия стил, какъвто бихте видели в някое европейско или английско имение в миналото. Много от тях са повлияни от известни италиански статуи в частност. Ще видите това както в реалистичния им вид, така и в имената им, като например "Статуята на лъва от Флоренция".
Китайски лъвове пазители
Друг вариант по отношение на стила е статуя на китайски лъв-пазител. Понякога те се наричат още китайски статуи на кучета фу или статуи на кучета лъвове. Първоначално те са били използвани по двойки за охрана на древни храмове и дворци. Но също така и пред къщите като демонстрация на богатство на заможни семейства. Въпреки че произхождат от Китай, те могат да бъдат открити в много азиатски страни.
За разлика от вдъхновените от Европа или Англия лъвове, които са изключително реалистични, азиатските статуи на лъвове обикновено са по-артистични в представянето си. Друга разлика е, че макар и двете статуи в една двойка обикновено да имат гриви, те всъщност представляват женски и мъжки лъв. Женският лъв символизира ин, а мъжкият - ян.
Често женският лъв е направен така, че да има младочело под лявата си лапа, докато мъжкият има кълбо под дясната, което е представяне на жизнения цикъл. Според китайските вярвания се смята, че женският лъв защитава тези, които живеят в сградата, която пази, а мъжкият защитава самата постройка.

Устойчиви на всички климатични условия - студ, сняг, дъжд, слънце
Много издръжливи
Уникално красив дизайн с подробни детайли
Произведени в България
Любими:Любими

Отзиви (0 коментара)

Все още няма коментари

Любомир Петков Георгиев

Любомир

В Pop Up от 27.11.2023
Локация