Мода

Мода

Спорт, книги, хоби

Спорт, книги, хоби

Здраве с билки

Здраве с билки

Детски и бебешки

Детски и бебешки

Подаръци

Подаръци

Козметика

Козметика

Авто Мото

Авто Мото

Дом и градина

Дом и градина

Машини, инструменти и бизнес оборудване

Машини, инструменти и бизнес оборудване

Други

Други

Електроника

Електроника

Добавено на:
15.12.2023
Състояние:
Ново
Доставка:
За сметка на купувача

Градинска кашпа саксия от бетон- тип ваза. Цвят - камък

0/5
45,00 лв.
Градинска кашпа саксия от бетон- тип ваза. Цвят - камък
Градинска кашпа саксия от бетон
Размери:

Височина: 27 см.
Диаметър: 33 см.

 
Материал: Висококачествен бетон, издържащ на всякакви атмосферни условия.
Подходяща за декорация на всеки дом, веранда, градина, двор, алпинеум, цветни градини, офис, магазин и други.
Размерът на саксията - кашпата от бетон отчасти определя размера на растенията. Като цяло растенията, засадени в по-големи саксии, ще бъдат по-големи; средно растенията увеличават биомасата си с 40-45% при удвояване на обема на саксията. Това отчасти се дължи на по-голямата наличност на хранителни вещества и вода в по-големите саксии, но също така и на факта, че корените са по-малко свързани с кашпата. Това не означава, че всички растения ще виреят по-добре в по-големи саксии. Особено за сукулентите е важно почвата да не остава влажна дълго време, тъй като това може да доведе до загниване на корените им.
Колкото по-малки са тези растения спрямо обема на почвата, толкова по-дълго време им е необходимо, за да изразходват цялата вода в саксията. Бонсай растенията също нарочно се засаждат в малки кашпи от бетон, не само заради естетиката, но и защото ниското снабдяване с хранителни вещества поддържа листата по-малки, а растежът - по-слаб. Тъй като те често не са толкова устойчиви на суша, колкото сукулентите, това означава, че трябва да се поливат често.
Водата в почвата на високите саксии се изтегля по-лесно надолу от гравитационните сили, отколкото в ниските кашпи, и следователно почвата не остава влажна за дълго време. Това е от значение, тъй като корените на повечето видове растения се нуждаят не само от вода, но и от въздух (кислород). Ако почвата в саксията е твърде влажна, растенията могат да страдат от липса на кислород около корените.
Почвата в по - тъмен цвят кашпа от бетон, изложена на слънчева светлина, ще се затопли по-бързо, отколкото почвата в по - светлите саксии. Ако нямат отвори на дъното, растенията могат да пострадат от това, че остават прекалено влажни.
При нас ще намерите точната саксия - кашпа от бетон. Всички модели и цветове можете да разгледате от ТУК
Произведена в България.
 
 

Weight: 0 kg
Length: 0 cm
Height: 0 cm
Любими:Любими

Отзиви (0 коментара)

Все още няма коментари

Любомир Петков Георгиев

Любомир

В Pop Up от 27.11.2023
Локация